OM BAG FOR EN SAG

Børn bager, og bagværket sælges i en god sags tjeneste. Bag for en Sag handler også om at inspirere børn til at hjælpe børn, der på den ene eller anden måde har det svært. Pengene tjent på salget af bagværk går til Børns Vilkår og deres vigtige arbejde med BørneTelefonen, som mange børn dagligt benytter sig af.


Hvorfor skal vi bage?
Bag for en Sag går ud på, at børn hjælper børn, der har det svært. Børnene arbejder sammen om et vigtigt, fælles læringsprojekt, hvor I kan sætte fokus på både madlavning og nogle af de problematikker, som børn ringer om til BørneTelefonen. Bag for en Sag handler desuden om at sætte fokus på hygge og samvær.

 

Hvornår skal vi bage?
Bag for en Sag finder sted torsdag d. 11. oktober 2018, hvor børn, unge og voksne over hele landet bager for en god sag, men hvis det passer jer bedre at bage en anden dag, så er I også meget velkomne til det. I bestemmer også selv, om I vil bruge et par timer, en dag, eller om I vil opbygge en hel temauge omkring projektet.

 

Hvordan skal vi sælge bagværket?
Sidste år solgte mange af deltagerne bagværket til familie og venner fra boder, mens andre tog bestillingssedler med hjem eller solgte bagværket i deres nærmiljø. Mulighederne er mange, og I bestemmer helt selv, hvordan I vil gøre.


Hvem kan deltage?
Bag for en Sag er for børn og voksne i skoler, SFO´er, børnehaver, vuggestuer, foreninger, kollegier, virksomheder og familier - kort sagt alle med adgang til et fælleskøkken. Derudover henvender Bag for en Sag sig også til forældre, bedsteforældre, venner mfl., for projektet afhænger af, at der er købere til børnenes bagværk.


Det kan betale sig!
Det er 13. år i træk, at Bag for en Sag løber af stablen, og hvert år deltager flere og flere børn og unge. I 2017 deltog mere end 85.000 børn fordelt på mere end 1.500 skoler, institutioner og foreninger, der alle bagte for Børns Vilkår og i alt indsamlede 2.165.512 kr.


Hvem er Børns Vilkår?
Bag for en Sag støtter Børns Vilkår, som er en privat, humanitær organisation, der arbejder for at stoppe svigt af børn i Danmark. Børns Vilkår driver BørneTelefonen, hvor børn og unge gratis og anonymt kan tale med en voksen og få gode råd og vejledning. Børns Vilkår er derfor med til at sikre, at alle børn har i hvert fald én, som lytter, og som hjælper dem med at få den støtte og omsorg, de har brug for. Læs mere om Børns Vilkår.