OM BAG FOR EN SAG

Hvert år deltager tusindvis af børn, unge og voksne i Bag for en Sag. De bager, sælger bagværket og donerer pengene fra deres indsamling til BørneTelefonen.

Hvorfor skal vi bage?
Bag for en Sag handler om at inspirere børn og unge til at hjælpe børn, der har det svært. De penge, som børnene tjener på salg af bagværk, går nemlig til Børns Vilkår og deres vigtige arbejde med BørneTelefonen, som mange børn dagligt benytter sig af. Derudover arbejder børnene sammen om et vigtigt, fælles læringsprojekt ved at deltage i Bag for en Sag. I kan sætte fokus på dét, der giver bedst mening for jer, fx råvarer, forskellige madkulturer eller nogle af de problematikker, som børn ringer om til BørneTelefonen.


Hvornår skal vi bage?
Bag for en Sag finder sted torsdag d. 10. oktober 2019, hvor børn, unge og voksne over hele landet bager for en god sag. Hvis det passer jer bedre at bage en anden dag, er I også meget velkomne til det. I bestemmer selv, om I vil bruge et par timer, en dag, eller om I vil opbygge en hel temauge omkring projektet.


Hvordan skal vi sælge bagværket?
Det er helt op til jer, hvordan I vil lave jeres arrangement. I kan fx sælge bagværket til familie og venner fra boder, afholde en café, sende bestillingssedler med børnene med hjem eller sælge bagværket i jeres nærområde.


Hvem kan deltage?
Bag for en Sag er for børn og voksne i skoler, SFO´er, børnehaver, vuggestuer, foreninger, kollegier, virksomheder og familier - kort sagt alle med adgang til et fælleskøkken. Derudover henvender Bag for en Sag sig også til forældre, bedsteforældre, venner mfl., for projektet afhænger af, at der er købere til børnenes bagværk.


Det kan betale sig!
I 2018 deltog mere end 80.000 børn fordelt på mere end 1.500 arrangementer, der alle bagte til fordel for BørneTelefonen. I alt blev der i 2018 indsamlet 2.174.860 kr.!


Hvem er Børns Vilkår?
Bag for en Sag støtter Børns Vilkår, som er en privat, humanitær organisation, der arbejder for at stoppe svigt af børn i Danmark. Børns Vilkår driver BørneTelefonen, hvor børn og unge gratis og anonymt kan tale med en voksen og få gode råd og vejledning. Børns Vilkår er derfor med til at sikre, at alle børn har i hvert fald én, som lytter, og som hjælper dem med at få den støtte og omsorg, de har brug for. Læs mere om Børns Vilkår.